Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Masha Gessen

Mannen utan ansikte

Nyutgåva med förord skrivet under våren 2022

Mannen utan ansikte är en sensationell, modig och upprörande skildring av Putins väg till makten. Gradvis har han utmanövrerat och eliminerat sina politiska rivaler och tagit ett järnhårt grepp om medierna och sina kritiker.

Ända sedan början av 2000-talet har Putin visat vem han är, men de flesta västerländska ledare och medier har vägrat att lyssna och öppna sina ögon. Idag, drygt tio år efter att den här boken utkom för första gången, kan världen bevittna hur Putin lägger Ukraina i ruiner, river den säkerhetsordning som gällt sedan andra världskriget och hotar med kärnvapen.

Masha Gessen är en välkänd rysk-amerikansk journalist och aktivist som skriver på ryska och engelska. Hon skriver regelbundet för tidningar som The New YorkerThe New York TimesThe New RepublicGranta, och Vanity Fair. År 2012 tilldelades hen svenska Stora Journalistpriset. Den 15 november 2013 tilldelades Masha Gessen Tucholskypriset av Svenska PEN.

Masha Gessen fick sitt stora internationella genombrott med Mannen utan ansikte (2012), och har sedan dess skrivit en rad böcker. Nu senast Att överleva envälde (2021) och Framtiden är historia (2017).

Den här pocketutgåvan innehåller ett nytt förord av Masha Gessen skrivet under våren 2022.

  • Finns som Inbunden, Pocket
  • Originaltitel The Man Without a Face: the Unlikely Rise of Vladimir Putin
  • ISBN 9789173373814
  • Översättare
  • Formgivare
  • Genre ,
  • Releasedatum 2012-03-12
  • Omfång 416 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Mannen utan ansikte

I det stora hela är det här ändå en otroligt gedigen bok som tycks ha vuxit fram under lång tid. Masha Gessens Mannen utan ansikte kommer troligen att bli ett standardverk för alla som vill studera Putin-epoken.
Kulturnytt
Gessens bok (är) både fascinerande och skrämmande läsning. Det är också en fruktansvärt modig bok.
UNT

Andra böcker av

Ord kan krossa betong

av Masha Gessen 2014
Journalisten Masha Gessen ger en unik inblick i fenomenet Pussy Riot, det feministiska punkkollektivet som fick en hel värld att vända sina blickar mot det ryska samhället och dess brist på demokratiska rättigheter. Den 21 februari 2012 äntrade fem unga kvinnor Kristus Frälsarens Katedral i Moskva iförda neonfärgade kläder, rånarluvor och framförde den nu historiska punkbönen till Jungfru Maria om att frälsa det ryska folket från Vladimir Putin. Den efterföljande rättgången bevakades intensivt av internationell press och fick stor spridning på nätet. Människor över hela världen, däribland celebriteter som Madonna och Paul McCartney, visade sitt stöd för Pussy Riot.

Ester och Ruzia – Vänskap genom Hitlers krig och Stalins fred

av Masha Gessen 2018
1930-tal. Krig och förföljelse råder i Europa och två judiska kvinnor kämpar för sin överlevnad. Den ena är polskan Ester, som kommer från en stad där hela den judiska befolkningen har skickats till getton och till Hitlers koncentrationsläger. Den andra är Ruzia, en ryskfödd intellektuell, som tvingats underkasta sig Stalins regim. De båda kvinnorna möts i Moskva och blir vänner för livet. Men de blir också släkt när deras barn gifter sig med varandra.