Book Cover

I hjärtat av landet

På en avlägsen farm i det inre av Sydafrika bor den unga kvinnan Magda med sin far och några tjänare. Ensam och isolerad betraktar hon livet i öknen. Inom henne rasar ett uppror som riktar sig mot hennes far, men också mot ett Sydafrika och ett liv som hon känner sig utestängd ifrån.

»I dag kom min far hem med sin nya fru. Dammiga efter den långa färden kom de kloppeti-klopp över slätten i en jaktschäs dragen av en häst med strutsplym vajande i pannan. Eller också drogs de av två plymklädda åsnor, det är också möjligt. Min far hade på sig sin svarta frack och skorstenshatten, hans brud en bredbrättad solhatt och en vit klänning som smet åt om midjan och halsen. Några fler detaljer kan jag inte uppge utan att börja brodera ut berättelsen, för jag bevittnade den inte. Jag var på mitt rum i eftermiddagens smaragdgröna halvmörker innanför fönsterluckorna och läste en bok, eller låg mer sannolikt utsträckt på sängen med en fuktig handduk över ögonen och brottades med en migränattack. Jag är hon som alltid är på sitt rum och läser eller skriver eller brottas med migränattacker. Kolonierna är fulla av sådana flickor, men inga går till sådana ytterligheter som jag, tror jag.«

När Magdas far tar en ung svart tjänsteflicka till älskarinna känner Magda sig kränkt och fylls av skam och drömmar om hämnd, blodig hämnd.

I hjärtat av landet handlar om ensamhet, om behovet att älska och bli älskad, om förhållandet mellan herre och slav och mellan svart och vit. Med nerv och skarpsynthet har J.M. Coetzee skrivit en berättelse som dröjer sig kvar länge. Boken är en av nobelpristagaren J.M. Coetzees tidiga romaner (1977).

  • Finns som Inbunden
  • Originaltitel In the heart of the country
  • ISBN 9789176089903
  • Översättare
  • Genre
  • Releasedatum 2004-08-23
  • Omfång 168 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker