Book Cover

Ladda ner presskit: Ian McEwan

Dagdrömmaren

Peter är tio år. En vanlig pojke i en vanlig familj. Vuxna brukar säga att han är ett ”besvärligt” barn. Peter förstår inte vad de menar. Han känner sig inte alls besvärlig. Kanske är det för att han är så tyst och för att han tycker om att vara för sig själv.

Men det är då allt möjligt och omöjligt spännande händer inom Peter. Som att hans lillasysters dockor börjar prata med honom. Och att han kan smörja bort sin familj med borttagningskräm. Eller smyga runt som familjens gamla katt en dag.
Som Dagdrömmaren är Peter en helt annan Peter. En alldeles ovanligt fantasifull och märkvärdig pojke.

Ian McEwan, en av Storbritanniens största nutida författare, har skrivit denna samling berättelser för barn med lika delar humor och absurda betraktelser som perfekt balanserar mellan kittlande obehag och skratt. Originalutgåvan utkom 1994.

  • Finns som Inbunden
  • Originaltitel Daydreamer
  • ISBN 9789173377973
  • Översättare
  • Genre ,
  • Releasedatum 2016-08-10
  • Recensionsdagar 2016-09-07
  • Omfång 136 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Dagdrömmaren

Lika otroligt och roligt som något av Roald Dahl
Ian McEwan

Andra böcker av

Domaren

av Ian McEwan 2018
Fiona Maye är hovrättsdomare specialiserad på familjerättsfrågor och dömer i fall där man måste prioritera mellan barns välfärd och religiösa fri- och rättigheter. Hennes professionella framgångar förmörkas dock av att hennes barnlösa äktenskap håller på att gå i kras. Fionas man har bett henne att överväga ett öppet äktenskap och har efter flera uppslitande bråk flyttat ut ur deras hem. Fiona flyr in i sitt arbete och fördjupar sig i ett svårt fall där ett sjukhus vill ha hennes tillstånd att genomföra en livsavgörande blodtransfusion som en ung man vägrar eftersom han är ett Jehovas vittne. Mötet med ynglingen utlöser en händelsekedja där Fiona tvingas välja mellan liv och död och samtidigt fundera kring sina egna prioriteringar i livet.