Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Anne-Marie Körling

Väck läshungern!

Föräldraguide

I medierna får vi ständigt alarmerande siffror om att läsförståelsen bland unga har sjunkit kraftigt de senaste decennierna. Läraren Anne-Marie Körling menar att vi alltför stor utsträckning har sett på läsning som ett problem i dagens samhälle och att vi fokuserat för mycket på nyttoaspekten. Vi har glömt den enorma skatt och tillgång läsningen är, att den får oss att tänka, känna och förstå oss själva och andra.

Det här är boken för dig som har barn i ditt liv. På ett lustfyllt och handfast sätt ger  Anne-Marie Körling verktygen vi behöver för att introducera läsningen i våra barns liv. Istället för pekpinnar fokuserar hon på hur vi kan möta barnet i vardagen och med enkla knep väcka läslusten hos såväl nyfikna bebisar och spralliga barn som uttråkade tonåringar.

 

Några tips:

– Läs så det syns – läs så det hörs

– Lägg fram tre böcker på frukostbordet.

– Rör er medan ni läser (för de som inte kan sitta still)

– Läs syltburkarnas etiketter i matvarubutiken.

– Läs själv och prata om det du läser.

– Värdera inte barnets val av läsning.

  • Finns som Inbunden, E-bok
  • ISBN 9789173379618
  • Genre
  • Releasedatum 2018-02-07
  • Omfång 160 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Väck läshungern!

Körlings bok lever som den lär – den väcker läshungern och uppfyller därmed direkt ett av hennes budord: "Smitta barnet med din nyfikenhet.
Erika Hallhagen, Svenska Dagbladet
Entusiasm, kunskap, läsglädje och formuleringskonst genomsyrar boken. Läs högt, läs tillsammans och läs så det syns. Låt läsning få ta tid. Se till att det finns böcker att tillgå överallt. Och så författarens fasta förvissning att det viktigaste med läsning inte är nyttoperspektivet. Vem vill läsa bara för att det är nyttigt?
Skövde Nyheter