Book CoverBook CoverBook CoverBook Cover

Under belägring

Här fortsätter berättelsen om Mona. Under belägring är en direkt fortsättning på romanen På drift som var Marianne Lindberg De Geers debut.

Mona vill ringa BB och skälla ut förlossningsläkaren som tvingade henne att ta med sig bebisen hem. Såg doktorn inte att hon inte kan ta hand om någon, inte sig själv och ännu mindre en nyfödd baby med kolik?

På behandlingshemmet för unga där Mona fått jobb måste hon också vårda. Men ofta undrar hon vad är egentligen skillnaden mellan hennes egna problem och de intagnas? Och tittar inte överläkaren lite konstigt på henne?

Mitt i alltsammans störtar hon rakt i famnen på en sorgsen man med gitarr och säregen sångröst och med ett politiskt patos i sina brinnande ögon. Han flyttar in hos Mona. Nu inleds ett drama som kommer att märka henne för livet.

  • Finns som Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
  • ISBN 9789173379427
  • Genre ,
  • Releasedatum 2018-08-31
  • Recensionsdagar 2018-09-19
  • Omfång 300 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Under belägring

När MLDG skriver om sitt sjuttiotal, sällar hon sig till generationskollegor som Agneta Pleijel, Åsa Moberg och Gun-Britt Sundström. Det är mäktigt att lägga dessa kvinnors livsberättelser bredvid varandra. Tillsammans bildar de ett slags historiskt korrelat tänker jag, en grund för att förstå den metoo-rörelse som senare ska komma.
Anna Hallberg, Dagens Nyheter