Book CoverBook Cover

När vi var yngre

 

”…När vi var yngre är en fantastisk samtidsroman från en autentisk röst som verkligen vet vad han pratar om. Det är en berättelse som är svår att lägga ifrån sig och svår att glömma. En roman att förälska sig i.”
Brageprisets jury

”…När vi var yngre är en osentimental skildring av en brutal verklighet, berättad med imponerande vitalitet. Den är glasklar i tanke och skrift – helt enkelt en sensationellt bra debut.” Aftenposten

 

De är unga, fyllda av ångest, hopp och kärlek. Ivor och hans bästa vänner Marco, Jonas och Arjan är sexton år gamla, bor mitt i Oslo och faller djupare och djupare ned i en värld av berusning, våld och kriminalitet. Deras föräldrar är maktlösa, de hatar polisen och socialen har ingen kontroll. Men bandet som de tre unga männen har mellan sig är starkt, kanske starkare än allt.

Det här är en roman om vänskap och hopp, om att växa upp för snabbt och längta efter det en aldrig haft. Vi följer de unga männens vardag genom Ivors dagbok, hans anteckningar där han låter sina tankar och känslor flyta över sidorna. Här finns det hektiska storstadslivets råhet.

Oliver Lovrenskis kritikerrosade debut och uppväxtskildring När vi var yngre berättar om en vardag präglad av våld och kriminalitet, värme och kärlek.

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker