Book Cover

Lilja Lind privatdetektiv: Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten är en kul deckarhistoria för unga bokslukare som gillar böckerna om Lasse-Maja, Tsatsiki och Mimmi. Detta är det första mysterium som Lilja Lind ska lösa.

Tioåriga Lilja Lind är äldst av fem syskon – hon har fyra småbrorsor, som hon mestadels faktiskt tycker det är ganska roligt att vara med.

Lilja drömmer om att bli detektiv och författare när hon blir stor. Så när Lilja hittar en riktig diamant i en hög med grus, bestämmer hon sig för att försöka hitta diamantens försvunna ägare. Till hjälp tar hon sin djurtokiga bästis Matilda och ett fartfyllt och mycket underhållande vardagsäventyr tar sin början.

För 6-9 år

  • Finns som Inbunden
  • ISBN 9789173378949
  • Illustrator
  • Genre ,
  • Releasedatum 2017-09-01
  • Recensionsdagar 2017-09-20
  • Omfång 120 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Lilja Lind privatdetektiv: Den försvunna diamanten

De populära böckerna om Lassemajas detektivbyrå får här en utmanare. Den försvunna diamanten handlar om hur huvudpersonen Lilja Lind och hennes kompis Matilda söker efter ägaren till en diamant som Liljas lillebror har hittat. Han och de tre andra småbröderna utgör en tydlig kuliss genom hela boken, eftersom berättelsen till stor del utspelar sig hemma hos Lilja och hennes familj. Den här boken är inte aktuell om man som läsare längtar efter ett mysterium med riktiga tjuvar, men däremot om man vill kunna hitta spännande gåtor i vardagslivet. Dessutom med ett oväntat slut.
Nerikes Allehanda

Andra böcker av

Pilbergens skugga

av Susanna Lönnqvist 2019
En tidig morgon väcks Signe av ett pickande ljud mot fönstret. Det är en liten fågel med glänsande fjäderdräkt – en signalsångare – som bär med sig meddelandet: Kungen av sten, idag klockan åtta. Utan minsta tvekan packar Signe ryggsäcken med nödvändigheter och beger sig av i den råfuktiga morgondimman. Hon styr stegen mot Grågläntan, där skogen breder ut sig och de spetsiga Pilbergen reser sig i fjärran. I tjugotre dagar har Signe väntat på budet, alltsedan Lumi fördes bort av De Riktiga Störstas hantlangare. Lumi, sagoberätterskan och vattenvändaren, men mest av allt Signes älskade moster, var finns hon nu? Och vad vill de henne egentligen? Hur ska Signe klara sig under den långa ovissa vandringen, även om signalsångaren hittar vägen och Ulltuve håller henne varm?