Book Cover

Lilja Lind privatdetektiv: Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten är en kul deckarhistoria för unga bokslukare som gillar böckerna om Lasse-Maja, Tsatsiki och Mimmi. Detta är det första mysterium som Lilja Lind ska lösa.

Tioåriga Lilja Lind är äldst av fem syskon – hon har fyra småbrorsor, som hon mestadels faktiskt tycker det är ganska roligt att vara med.

Lilja drömmer om att bli detektiv och författare när hon blir stor. Så när Lilja hittar en riktig diamant i en hög med grus, bestämmer hon sig för att försöka hitta diamantens försvunna ägare. Till hjälp tar hon sin djurtokiga bästis Matilda och ett fartfyllt och mycket underhållande vardagsäventyr tar sin början.

För 6-9 år

  • ISBN 9789173378949
  • Illustrator
  • Genre ,
  • Releasedatum 2017-09-01
  • Recensionsdagar 2017-09-20
  • Omfång 120 Sidor

Inget pris kr Inkl. moms

Sagt om Lilja Lind privatdetektiv: Den försvunna diamanten

De populära böckerna om Lassemajas detektivbyrå får här en utmanare. Den försvunna diamanten handlar om hur huvudpersonen Lilja Lind och hennes kompis Matilda söker efter ägaren till en diamant som Liljas lillebror har hittat. Han och de tre andra småbröderna utgör en tydlig kuliss genom hela boken, eftersom berättelsen till stor del utspelar sig hemma hos Lilja och hennes familj. Den här boken är inte aktuell om man som läsare längtar efter ett mysterium med riktiga tjuvar, men däremot om man vill kunna hitta spännande gåtor i vardagslivet. Dessutom med ett oväntat slut.
Nerikes Allehanda