Book CoverBook CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Richard Ford

Kan jag vara Frank med dig?

Antihjälten Frank Bascombe är tillbaka, tjugofem år efter att vi först lärde känna honom i Richard Fords hyllade trilogi med romanerna Sportjournalisten, Självständighetsdagen och Som landet ligger.

Richard Fords ikoniska huvudperson har beskrivits som sinnebilden av den typiske amerikanen, och som en samtida Vergilius har han guidat oss genom det moderna USA och visat oss att det finns mening överallt, även på de mest oväntade platserna.

Det är en åldrad Frank Bascombe vi får möta i nya boken Kan jag vara Frank med dig? Han är nu sextiosju år gammal och är tillbaka i Haddam, New Jersey. I fyra berättelser skildrar Richard Ford med orkanen Sandy som fond hur livet kan te sig i ett samhälle som ödelagts av en katastrof.

  • Finns som Inbunden, Pocket, E-bok
  • Originaltitel Let me be Frank with yu
  • ISBN 9789173376136
  • Genre ,
  • Releasedatum 2014-11-13
  • Omfång 268 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Kan jag vara Frank med dig?

Ford avlossar den ena ovärderliga tänkvärdheten efter den andra, som får läsaren att fundera över sitt liv och den verklighet vi vistas i. Tack vare den långsamma, återhållna berättarstilen gör man samtidigt ett slags parallelläsning av sig själv. Det är omöjligt att värja sig, och man gör klokt i att dra ner på lästempot. Fords innerliga prosa blir både sorgligare och roligare ju mer man fördjupar sig i den
Torbjörn Flygt, Sydsvenskan
Nu är alltså Richards Fords huvudperson från romantrilogin ”Sportjournalisten”, ”Självständighetsdagen” och ”Som landet ligger” tillbaka i fyra noveller. Det glädjer förstås oss som tycker att den tilltufsade Frank tillhör de redan odödliga gestalterna i den samtida prosan.
Dagens Nyheter