Book CoverBook CoverBook Cover

Kan jag vara Frank med dig?

Antihjälten Frank Bascombe är tillbaka, tjugofem år efter att vi först lärde känna honom i Richard Fords hyllade trilogi med romanerna Sportjournalisten, Självständighetsdagen och Som landet ligger.

Richard Fords ikoniska huvudperson har beskrivits som sinnebilden av den typiske amerikanen, och som en samtida Vergilius har han guidat oss genom det moderna USA och visat oss att det finns mening överallt, även på de mest oväntade platserna.

Det är en åldrad Frank Bascombe vi får möta i nya boken Kan jag vara Frank med dig? Han är nu sextiosju år gammal och är tillbaka i Haddam, New Jersey. I fyra berättelser skildrar Richard Ford med orkanen Sandy som fond hur livet kan te sig i ett samhälle som ödelagts av en katastrof.

  • Originaltitel Let me be Frank with yu
  • ISBN 9789173376136
  • Genre ,
  • Releasedatum 2014-11-13
  • Omfång 268 Sidor

Slutsåld.

Inget pris kr Inkl. moms Fraktkostnader tillkommer

Sök Bokbörsen eller Adlibris

Brombergs förlag säljer inte digitala format.
Sök Nextory, Bokus, Adlibris eller Storytel

Sagt om Kan jag vara Frank med dig?

Nu är alltså Richards Fords huvudperson från romantrilogin ”Sportjournalisten”, ”Självständighetsdagen” och ”Som landet ligger” tillbaka i fyra noveller. Det glädjer förstås oss som tycker att den tilltufsade Frank tillhör de redan odödliga gestalterna i den samtida prosan.
Dagens Nyheter
Kan jag vara Frank med dig? är en suveränt flytande, vemodigt leende ballad om värdighet.
Göteborgsposten