Book CoverBook Cover

H som i hök

Unik och fascinerande självbiografi om att sörja en bortgången far och att  försonas med döden genom att tämja en av naturens mest okuvliga skapelser, duvhöken. Det är en djupt känslomässig berättelse om djur och människa, ensamhet och gemenskap, civilisation och vildmark, liv och död.

Helen Macdonald är i fyrtioårsåldern när hennes älskade far plötsligt dör. Redan när hon var liten flicka introducerade han henne för den fascinerande falkenerarkonsten och detta speciella intresse har alltid varit ett starkt band mellan dem.

Sorgen som drabbar Helen är förlamande. Samtidigt känner hon en närmast tvingande längtan att anta den största utmaningen en falkenerare kan ställas inför: att tämja en duvhök. För åtta hundra pund köper hon höken Mabel. Hon fyller frysen med hökmat, stänger av telefonen och ger sig ut på en livsresa hon inte vet var den ska sluta.

H som i hök är en fascinerande självbiografisk berättelse om att hantera sorg och försonas med döden genom att leva nära en av naturens mest mest vlda och okuvliga varelser. Boken har blivit hyllats av både läsare och kritiker och omnämns redan som en klassiker.

  • Finns som Pocket, E-bok
  • Originaltitel H is for hawk
  • ISBN 9789173377386
  • Genre ,
  • Releasedatum 2016-03-10
  • Omfång 320 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om H som i hök

Med stor omsorg låter Macdonald oss följa sin längtan att upphöra vara i världen, att istället bli ett med sin hök och inte behöva befinna sig i människans komplicerade och opålitliga närhet.
Kristina Sandberg, Svenska Dagbladet
En av de märkvärdigaste böcker jag har läst.
Ingalill Mosander, Gokväll