Book Cover

Ladda ner presskit: Yrsa Keysendal

Friläge

Anna och Linda växer upp på samma gård. De delar på dagarna och gungorna, och sover på varsin sida om samma vägg. De vet allt om varandra. Men så börjar något förändras. Något går sönder som är omöjligt att laga.

Många år senare sitter Anna i en bil och kör fortare än hon trodde var möjligt. Alldeles bakom ligger Opeln. Den kör om henne och hon kör om den. Sveriges vägar breder ut sig som en karta över det som aldrig blev sagt.

Friläge är en berättelse om hur vi blir till i en annan människas blick och gör avtryck i varandra för alltid.

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Friläge

De viktigaste relationerna vi har är de där vi kan såra varandra och bli förlåtna, där vi kan lita på att den andra kommer stå där och vänta nästa dag. Men det är också i de relationerna vi är som allra mest sårbara när någon går för långt. "Friläge" är en osentimental och stundtals brutal skildring av en ojämlik vänskap och den skuld som den ojämna relationen skapar.
Göteborgsposten
Samtidigt har Yrsa Keysendal känsla för hur man skapar äkta oro i texten; en oro som uppstår när stilen lägger sig tätt intill det som sker i en betydelsemättad vardag. De utmejslade scenerna får vara så korta som de är och ändå uppta en sida, vilket skapar en fin form för berättandet i denna lyhörda debut.
Malin Ullgren, Dagens Nyheter