Book CoverBook CoverBook CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Majgull Axelsson

Ditt liv och mitt

Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år sedan honsenast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade.

Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

  • Finns som Inbunden, Pocket, E-bok, Ljudbok
  • ISBN 9789173378475
  • Formgivare
  • Genre , ,
  • Releasedatum 2017-05-10
  • Recensionsdagar 2017-05-10
  • Omfång 300 Sidor
För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker

Sagt om Ditt liv och mitt

När jag själv var ung på 1970-talet, och pluggade i Lund, jobbade jag extra på S:t Lars mentalsjukhus. Jag såg inget våld där, inga hårda tag eller bestraffningar. Men oändlig tristess, oändlig, oändlig tomhet och ensamhet, korridorer och sysslolöshet, patienter som upprepade samma rörelse i timmar... När jag kom hem på kvällarna grät jag. Det här visste jag inte att det fanns. När jag läser "Ditt liv och mitt" får jag samma känsla. Och insikt. Så snälla, läs den här romanen.
Åsa Christoffersson, Corren
Ett viktigt nedslag i historien med kuslig relevans idag, och samtidigt en rasande välsnickrad roman.
Expressen