Book CoverBook Cover

Ladda ner presskit: Emma Askling

Definitivt okysst

Liv har bestämt sig: sista året i högstadiet ska bli hennes bästa ever. Hon ska bli en ny, mycket coolare person som inte längre bryr sig om att hon är annorlunda och saknar en högerarm. Och detta är året då hon ska få sin första kyss.

Men skolstarten blir inte alls som hon tänkt sig. Under sommarlovet har det börjat skava rejält med bästisen Ellie, och de nya niorna som börjar på hennes skola verkar aldrig ha sett en enarmad tjej förut. De har hårda, kalla ögon. Alla utom Tobbe, men han verkar å andra sidan bara ha blickar för Ellie.

Liv gör allt för att slippa visa sig i baddräkt i skolan, men när hon är ensam i simhallen tidiga morgnar avverkar hon längder som ett riktigt proffs. Först när skolan arrangerar en simtävling tvingas hon välja om hon ska vara rädd och okysst hela livet eller våga bli den hon vill.

Emma Askling har skrivit en underbar ungdomsbok i bästa feelgood-anda som de flesta tonåringar kan känna igen sig i. Den handlar om vänskap, om att känna sig annorlunda och våga tro på att andra kan tycka om en.

 

 

 

Ålder: 12-15

För köp av våra böcker hänvisar vi till
Bokus eller Adlibris
samt till övriga återförsäljare av böcker